22 MAI ÎN ISTORIE

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
22 MAI ÎN ISTORIE

În fiecare an, la 22 mai este marcată Ziua internaţională a diversităţii biologice, stabilită prin Rezoluţia 55/201, din 20 decembrie 2000, a Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Scopul acestei zile este de a creşte gradul de înţelegere şi conştientizare a problemelor legate de biodiversitate.

La 22 mai 1992, a fost adoptat, cu prilejul Conferinţei de la Nairobi, textul Convenţiei privind Diversitatea Biologică.

Principalele obiective ale acestei Convenţii sunt conservarea diversităţii biologice, utilizarea componentelor sale într-un mod durabil şi partajarea corectă şi echitabilă a beneficiilor care decurg din utilizarea resurselor genetice.

Anul acesta, Ziua internaţională a diversităţii biologice este sărbătorită sub sloganul „Suntem parte a soluţiei” („We’re part of the solution”) pentru a evidenţia importanţa biodiversităţii şi nevoia urgentă de a accelera acţiunea de stopare a degradării fără precedent a habitatelor naturale.

The post 22 MAI ÎN ISTORIE appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.


Extras de conținut preluat în limita a 400 de semne. Articol disponibil la link-ul: https://www.a7tv.ro/22-mai-in-istorie-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=22-mai-in-istorie-2
Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!

Urmărește-ne pe Telegram și Linkedin ℗ Site-ul conține reclame de afiliere cu oferte & reduceri pentru cititori