miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Ziua mondială a păsărilor migratoare este sărbătorită pe 9 octombrie

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Ziua mondială a păsărilor migratoare este sărbătorită pe 9 octombrie

9 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială a păsărilor migratoare este sărbătorită, la nivel mondial, din anul 2006, fiind iniţiată şi promovată de Secretariatul Convenţiei pentru conservarea speciilor migratoare şi animalelor sălbatice (CMS) şi Secretariatul Acordului privind Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare Africano-Eurasiatice (AEWA).

Ulterior, s-a decis ca evenimentele importante legate de sărbătorirea Zilei mondiale a păsărilor migratoare să fie organizate de două ori pe an, în cea de-a doua Sâmbătă din lunile Mai şi Octombrie. În 2021, Ziua mondială a păsărilor migratoare a fost stabilită pentru datele de 8 mai şi de 9 octombrie.

Campania pentru păsări

Ziua mondială a păsărilor migratoare reprezintă o campanie anuală de sensibilizare care evidenţiază necesitatea conservării păsărilor migratoare şi a habitatelor acestora.

Ea are o acţiune de informare globală şi este un instrument eficient pentru a ajuta la creşterea gradului de conştientizare a ameninţărilor cu care se confruntă păsările migratoare, importanţa lor ecologică şi necesitatea cooperării internaţionale pentru conservarea acestora.

În fiecare an, în întreaga lume sunt organizate evenimente publice, cum ar fi festivaluri de păsări, programe de educaţie, expoziţii şi excursii de observare a păsărilor pentru a sărbători această zi.

Activităţile de Ziua mondială a păsărilor migratoare au loc în diferite ţări şi zone de pe glob, unite printr-o campanie cu o temă comună.

Potrivit www.worldmigratorybirdday.org, tema aleasă pentru 2021 a Zilei mondiale a păsărilor migratoare este: „Cântă, zboară, înalţă-te – Ca o pasăre!” („Sing, Fly, Soar – Like a Bird!”).

Sursa Google

9 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

1888: Monumentul Washington, la acea vreme cea mai înaltă structură din lume, a fost deschis oficial publicului la Washington, DC, SUA.

Sursa Google

1967: Che Guevara a fost executat în Bolivia la o zi după ce a fost prins.

Sursa Wikipedia

2000: Văduva lui John Lennon, Yoko Ono, a inaugurat la Tokyo primul muzeu consacrat în exclusivitate legendarului component al formației Beatles.

Sursa Wikipedia

2006: Coreea de Nord a anunțat că a efectuat o explozie nucleară subterană de încercare, în ciuda îngrijorării comunității internaționale și a avertizărilor ONU.

Sursa Wikipedia

2006: Google anunță că preia compania YouTube. Fondatorii acesteia Chad Hurley și Steve Chen, vor continua să conducă independenți afacerile firmei JouTube.

Sursa Wikipedia

The post 9 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM