marți, martie 5Liberalist.ro - Portal Business

AMATTO ZAHARIA: ”Respectul față de familie este cel mai important”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
AMATTO ZAHARIA: ”Respectul față de familie este cel mai important”

Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo, alături de cei trei băieți ai lui, au fost invitații emisiunii ”Alături de tine”. Acesta ne-a spus cât la sută i-a influențat pe copii în alegerea profesiei, dar și cât de importantă este prezența tatălui în viața unui copil.

Kempo datează de peste 1500 de ani, provine dintr-o artă marțială și este considerat ca fiind primul sport atestat în Asia. De aici au derivat și alte forme de arte marțiale pe care le cunoaștem și astăzi.

În urmă cu aproximativ 100 de ani a fost înființată prima organizație mondială în ceea ce privește acest sport competițional.

Pe lângă sport, Kempo este și o artă de autoapărare folosită de Serviciile de Apărare din peste 120 de țări  în pregătirea Forțelor Speciale.

”Kempo este un sport de luptă mixt”, a menționat Amatto Zaharia.

Yamato Zaharia, unul dintre băieți, campion mondial la Kempo, s-a făcut remarcat prin toate premiile pe care le-a câștigat și prin concursurile la care a participat.

Yamato a fost concurent și în cadrul unei competiții de supraviețuire, unde a trecut toate testele cu brio.

Acesta a început să practice acest sport de când era foarte mic, din dorința de a petrece mai mult timp cu tatăl său. La vârsta de 6 ani a avut primul meci oficial, unde a și câștigat.

”Tatăl meu este idolul meu, mentorul meu, etalonul meu în sport. Mereu mi-am dorit să ajung măcar la jumătatea lui când vine vorba de acest sport”, a spus Yamato.

”Sportul înseamnă performanță și înseamnă să renunți la multe lucruri pe care le faci zi de zi, să ieși cu prietenii sau să petreci mai mult timp acasă”, a mai spus Yamato.

Yani Zaharia, multiplu campion național, european și mondial la Kempo, este pasionat și de muzică. A luat lecții de canto, însă nu ar lăsa sportul pentru muzică.

”Peste tot pe unde merg mă mândresc cu frații mei și cu tata”, a precizat Yani.

Timon Zaharia, cel mai mic dintre frați, a câștigat medalia de aur dedicată cadeților. A început să facă înot de la patru ani, după care s-a axat pe pian și învățarea limbii japoneze.

Deși toți cei din familie sunt luptători de Kempo, Timon își dorește ca pe viitor să creeze grafică și animații.

”Am ales să fac Kempo doar pentru a mă lupta cu adversarii”, a spus Timon.

”Din punctul meu de vedere, respectul față de familie este cel mai important. De aici pleacă forța fiecărui membru al familiei. Sinceritatea, loialitatea și încrederea sunt alte lucruri foarte importante”, a declarat Amatto.

Emisiunea integrală poate fi urmărită și pe canalul nostru de YouTube

The post AMATTO ZAHARIA: ”Respectul față de familie este cel mai important” appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.


Extras din articolul disponibil la link-ul: https://www.a7tv.ro/amatto-zaharia-respectul-fata-de-familie-este-cel-mai-important/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=amatto-zaharia-respectul-fata-de-familie-este-cel-mai-important
Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!