Angela Merkel: Din motive strategice, șase state din Balcani ar trebui să devină membre UE

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Luni, Angela Merkel a susținut că, în opinia sa, şase state din vestul Balcanilor ar trebui să devină membre ale Uniunii Europene, din motive strategice, transmite Reuters. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sprijină, la rândul său, aderarea statelor din Balcani la blocul comunitar.

 

„Este în interesul propriu al Uniunii Europene să conducem procesul aici”, a declarat Cancelarul german reporterilor, după o conferinţă virtuală a Balcanilor de Vest, sugerând influenţa Rusiei şi Chinei în regiune, dar fără a le numi.

Sursa Euractiv.com

Merkel a spus că o cooperare regională mai puternică, promovată din 2014, a atins deja succese iniţiale, cum ar fi un acord de roaming care tocmai a intrat în vigoare.

La conferinţă au participat şefii de guvern din Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Prima noastră prioritate este de a accelera agenda extinderii în întreaga regiune şi de a sprijini partenerii noștri din Balcanii de Vest în activitatea lor de a realiza reformele necesare pentru a avansa pe drumul lor european”, a declarat Ursula von der Leyen.

La conferinţa video a participat și preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care şi-a declarat sprijinul pentru perspectiva aderării celor şase state la UE, a subliniat Merkel.

 

The post Angela Merkel: Din motive strategice, șase state din Balcani ar trebui să devină membre UE appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citeste si alte stiri similare:

Avocatul Gheorghe Piperea acuză Ministerul Sănătății de reîncadrarea unor decese vechi pentru perpetuarea stării de alertă
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Miocardită și pericardită în urma vaccinării

Cel mai recent raport la tineri sub 30 ani

↓CLICK IMAGINE
El a fabricat coronavirusuri si a mințit

Înalt oficial al lui Biden riscă închisoare.

↓CLICK IMAGINE