luni, aprilie 22Liberalist.ro - Portal Business

Guvernul vrea să concedieze angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea și testarea

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Guvernul vrea să concedieze angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea și testarea

Avocatul Poporului respinge drept neconstituționale proiectele prin care Guvernul vrea să concedieze angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea și testarea.

Renate Weber cataloghează într-un comunicat drept „lipsite de proporționalitate și inadecvate” un proiect de lege și unul de ordonanță de urgență prin care guvernul vrea să interzică accesul la muncă al angajaților din sistemul sanitar și cel de îngrijire socială dacă refuză vaccinarea sau testarea, informează ph-online.ro

„lipsite de proporționalitate și inadecvate”

Avocatul Poporului susține în comunicatul citat că a fost sesizat în privința neconstituționalității celor două proiecte ale guvernului și arată că, deși recunoaște „obligația constituțională a statului de a lua măsuri pentru asigurarea sănătății publice”, apreciază că soluțiile legislative care condiționează exercitarea dreptului la muncă de obținerea certificatului de vaccinare sau de certificatul de testare (cu plata testelor realizată de către angajat) „reprezintă măsuri restrictive privind exercițiul dreptului la muncă, al egalității în drepturi și al asigurării măsurilor de protecție socială, măsuri lipsite de proporționalitate și inadecvate scopului urmărit”.

Proiectele sunt neconstituționale

„Avocatul Poporului apreciază că soluțiile legislative menționate, în forma propusă, sunt de natură să aducă atingere următoarelor prevederi constituționale: dreptului la muncă și protecția socială a muncii, consacrat de art. 41, interzicerii discriminării pe criterii de avere, prevăzută în art. 16 alin. (1) și art. 4 și încălcării dreptului beneficiarilor din centrele rezidențiale la măsuri de asistență socială, recunoscut de art. 47 alin. (2) teza finală din Legea fundamentală”, se arată în comunicatul citat.

The post Avocatul Poporului respinge drept neconstituționale proiectele prin care Guvernul vrea să concedieze angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea și testarea appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citeste si alte stiri similare:

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate (termenul tehnic ‘Hide’). De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM
Dacă apreciați conținutul acestei publicații liberal-conservatoare, vă încurajăm să vă invitați și prietenii să se alăture. Mulțumim!