Bombă de la Bruxelles! Comisia Europeană avertizează România că nu va rezolva deficitul excesiv până în 2024

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Site de stiri si analize - Liberalist.ro

Bombă de la Bruxelles! Comisia Europeană avertizează România că nu va rezolva deficitul excesiv până în 2024

Comisia Europeană avertizează România că s-a angajat la cheltuieli mai mari decât cele recomandate de instituția europeană cu scopul de a reduce deficitul, în cadrul procedurii de deficit excesiv, declanșat după ce țara noastră a depășit ținta europeană de 3%.

„Țintele pentru ieșirea din procedura de deficit excesiv nu vor putea fi atinse în următorii trei ani în condițiile actualei politici fiscal-bugetare”, susține Comisia Europeană în raportul de evaluare de țară. 

Vezi documentul AICI

Comisia Europeană avertizează că România va avea cheltuieli publice mai mari decât cele așteptate.

„Se estimează că veniturile vor fi mai mari decât cele așteptate în primăvară, în principal ca urmare a creșterii PIB-ului nominal mai mult decât se aștepta. Impactul pozitiv al veniturilor mai mari asupra deficitului este, totuși, estimat să fie compensat de cheltuieli mai mari decât cele planificate pentru majoritatea cheltuielilor publice”, arată raportul.

În 2021, creșterea netă a cheltuielilor (ajustată pentru ocazii unice) este proiectată la 5,9% în prognoza de toamnă a Comisiei pentru 2021, peste valoarea recomandată de 3,4%.

În același timp, Comisia a precizat că va face o nouă evaluare după instalarea guvernului și prezentarea bugetului. 

„Obiectivul intermediar pentru 2021 a fost atins, astfel că se consideră că, în acest moment, nu sunt necesare măsuri suplimentare în cadrul procedurii de deficit excesiv pentru România”, mai arată instituția într-un comunicat.

Comisia va reevalua situația bugetară a României de îndată ce noul guvern va prezenta un buget pentru 2022 și o strategie bugetară pe termen mediu.

În vara acestui an , Comisia Europeană recomanda țării noastre să revină la nivelul de deficit bugetar acceptat la nivelul Uniunii Europene , de 3% din PIB, până în 2024. Aceasta a fost condiția pusă de Bruxelles pentru a aproba PNRR. Premierul Florin Cîțu anunța la începutul lunii iunie 2021 că strategia fiscal-bugetară anunţată de Guvern, cu revenirea deficitului bugetar sub 3% în 2024, a fost acceptată ca strategie principală de Comisia Europeană. 

Din 2019, când deficitul excesiv a fost de 4,6%, Comisia Europeană a lansat deja patru recomandări României. În plus de care România ar trebui să țină cont, după ce a încheiat anul 2019 cu un deficit excesiv de 4,6%,

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Citește următorul articol! Click și Skip

----

Click ofertele DR.MAX | ELEFANT | LENSA | CREDITE PERSONALE