CCR a declarat neconstituțională demiterea Renatei Weber

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Site de stiri si analize - Liberalist.ro

Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat din Senat și din Camera Deputaților și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

 

Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice.

Prin urmare, în temeiul art.147 alin.(4) din Constituție, care consacră caracterul general obligatoriu și efectele pentru viitor ale deciziilor Curții Constituționale, Curtea menționează că, de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019, precizează www.ccr.ro

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a anticipat, în emisiunea ”La zi” cu Flori Stoian, că Renate Weber își va relua funcția, după decizia CCR.

”Din punctul meu de vedere, cu detașarea pe care o am, dar și experiențele pe care le am, cred că revocarea este neconstituțională și judecătorii vor spune ce se întâmplă cu efectele pe care le-a produs hotărârea parlamentului de revocare a avocatului. Și dacă hotărârea de revocare este neconstituțională, se înlătură și efectele, eliminarea dânsei din calitatea de avocat al poporului.

Pentru că, altcumva degeaba spui că este neconstituțional și vine altcineva care ocupă un loc vacantat pe nedrept. Parlamentul a amânat dezbaterea pentru numirea noului avocat al poporului, până când curtea se va pronunța. Ceea ce înseamnă că Parlamentul va ține cont de decizia CCR.”, a afirmat Tudorel Toader.

The post CCR a declarat neconstituțională demiterea Renatei Weber appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citeste si alte stiri similare:

Avocatul Gheorghe Piperea acuză Ministerul Sănătății de reîncadrarea unor decese vechi pentru perpetuarea stării de alertă
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Miocardită și pericardită în urma vaccinării

Cel mai recent raport la tineri sub 30 ani

↓CLICK IMAGINE
El a fabricat coronavirusuri si a mințit

Înalt oficial al lui Biden riscă închisoare.

↓CLICK IMAGINE