sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

Guvernul si ONG-urile green deal vor să distrugă o hidrocentrală construită în proporție de 95% pe motiv că vin schimbările climatice!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Guvernul si ONG-urile green deal vor să distrugă o hidrocentrală construită în proporție de 95% pe motiv că vin schimbările climatice!

Guvernul si ONG-urile green deal vor să distrugă o hidrocentrală construită în proporție de 95% pe motiv că vin schimbările climatice, relateaza senatorul Daniel Zamfir intr-o declaratie de presa.

NENOROCIRE pentru România: Hidrocentrale aproape gata, BLOCATE în ultima clipă

”Adi Croitoru, președinta ANANP, a vorbit despre situția hidrocentralelor care sunt terminate în proporție de 95% și care nu pot fi folosite din cauza ariilor naturale protejate în care se află.

În cel mai pesimist scenariu, Hidroelectrica ar putea fi obligată în instanţă să abandoneze investiția și să aducă terenul la starea inițială. Asta ar însemna alți bani. Mulți bani.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: ”Sunt convins că, până la urmă, împreună cu colegii din Parlament, o să găsim o formă de modificare a legislaţiei, aşa fel încât aceste investiţii să poată fi finalizate. E păcat, s-au băgat foarte mulţi bani în acele sisteme.”

Marius Grecu, reprezentant Hidroelectrica Târgu Jiu: ”Toate aceste centrale la un loc ar putea asigura necesarul energetic al judeţului Gorj.”

Dacă ar funcţiona toate la capacitate maximă, procentul de producție în sistemul național de energie ar fi de peste 20%, fără Porțile de Fier 1 și 2,” relatează observatornews.ro

”De ce se zvârcolesc sabotorii?” – Daniel Catalin Zamfir

Astazi, 23 martie 2022, Camera Deputatilor, camera decizionala, a adoptat legea prin care urgentam terminarea hidrocentralelelor începute inainte de 2007, anul aderarii la UE, care sunt blocate pe „motive de mediu”.


În realitate, lucrurile au stat diferit, conform parlamentarului Daniel Zamfir:

”La constituirea ariilor protejate, in anul 2007, nu s-a tinut cont ca exista acele constructii incepute, delimitarea zonelor de arii protejate facandu-se practic din birou.


Desi sunt executate in proportie de peste 90% , lucrarile sunt blocate de ONG-uri sub pretextul protejarii pestisorului auriu de pe raul Jiu, pe numele lui lostrita si a unei specii de rac inexistente, practic.
Nici lostrita pe care o invoca pluseristii oengisti nu mai exista in raul Jiu de peste 50 de ani, dar ei au „tema” sa blocheze cu orice pret.


Intr-o mistificare dementa a adevarului, pluseristii alaturi de oengistii lor sustin, nici mai mult nici mai putin, demolarea hidrocentralelor in constructie, ca poate asa, din spuma afluentilor raului Jiu, va aparea mult asteptatul pestisor care va aduce bucuria in sufletele locuitorilor Vaii Jiului, si nu numai.


Acum,ca v-ati devoalat, ca vad toti romanii ce e in spatele marilor aparatori ai mediului, poate faceti public si voi, „prietenasii mediului”, sursele de finantare ale oengeurilor pe care le reprezentati ca tot sunteti voi cu transparenta.”

Creșterea prețurilor la energie și gaze naturale: Nicolae Ciucă, discuții la Guvern – Cum pot fi oamenii protejați

Intre timp, preturile cresc, si ei se fac ca muncesc pentru tara.

Printr-un comunicat de presa, pe aceasta tema, domnul premier Nicolae Ciucă ne povesteste cum are un ”dialog social” intens pentru protejarea oamenilor.

”Participanții au subliniat nevoia dialogului social, pentru a găsi cele mai bune și eficiente soluții, care să contribuie la susținerea economiei și păstrarea locurilor de muncă.

Dialogul Guvernului cu partenerii sociali va continua atât în formatul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, precum și la nivelul sectoarelor de activitate.”

Mai aveați vreo îndoială că ăștia nu au în minte interesul național?

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

X

Oferta Zilei