miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Călin Georgescu: Puterea mondială se rearanjează. E un moment cheie pentru România

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Călin Georgescu: Puterea mondială se rearanjează. E un moment cheie pentru România

CULISELE STATULUI PARALEL / Călin Georgescu: Puterea mondială se rearanjează. E un moment cheie pentru România

„Dacă plafonezi prețurile astăai e un semn de întrebare de ce nu ai plafonat atunci când trebuia. Problema energetică e uriașă și ține de securitatea națională. Se știa de acum 7 ani. Suntem prea mici pentru un război atât de mare. Sunt niște culoare energetice și niște deale-uri la nivel mondial. Să participi la evenimente sau să le generezi tu. Instituțiile statului ar trebui să participe (…).  Gazoductul Nord Stream (despre care criticii au spus că va crește dependența Europei de gazul rusesc și va ocoli un aliat cheie al UE, Ucraina – n.r.) sunt multe jocuri politice. Proiectul Nabucco (gazoductul care ar fi trebuit să aducă gaze naturale din Azerbaidjan și care nu va mai trece prin țara noastră – n.r.) care s-a îngropat (…) România a investit aproape 1 milliard în asta (…).

Deal-uri mari pe energie se fac pe termen lung. Vedeți Ungaria care are semnat pe termen lung cu Rusia un contract de energie pe 15 ani. Acolo s-au găsit soluții și de prevenție și restricții (legate de pandemie – n.r.).

Puterea mondială se rearanjează. Parteneriatul Rusia-Germania relevă supremația în zonă pe 100 de ani. E un moment cheie pentru România. Avem gaz și avem și energie și nu știm ce să facem cu ele. România ar trebui să aibă o bursă de energie la București și bursă de gaze la Brăila. Am juca o carte istorică – avem toate șansele și posibilitățile pentru că avem energie”, a afirmat Călin Georgescu.

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM