sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

Dacian Cioloș: „noi suntem dispuşi să punem pe masă şi un premier … Deci nu e vorba despre mine aici”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Site de stiri si analize - Liberalist.ro

Dacian Cioloș: „Sunt multe variante cu premierul. Noi am spus că dacă PNL nu are altă variantă decât Florin Cîţu – şi cum noi nu putem lucra cu Florin Cîţu – noi suntem dispuşi să punem pe masă şi un premier. Eu nu am făcut-o la mişto, nu am făcut-o să glumesc.

Important e să existe încredere între parteneri, că putem lucra în echipă. Pentru că posturi de responsabilitate politică şi în coaliţie sunt mai multe.

Chiar dacă noi, să zicem, am avea premierul, sunt multe responsabilităţi şi de Senat şi Camera Deputaţilor, în Parlament. Şi Parlamentul are un rol esenţial în funcţionarea unei coaliţii, nu doar guvernul. (…) Am fost premier, dar acum nu îmi pun problema asta, nu.

„Deci nu e vorba despre mine aici”

Eu am responsabilităţi în Parlamentul European, am un mandat acolo. Acum am candidat şi la preşedinţia partidului şi dacă voi câştiga mă voi ocupa de partid. Deci nu e vorba despre mine aici”, a spus Cioloş, la Europa FM, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte refuzul preşedintelui PNL, Florin Cîţu, de a negocia cu USR PLUS după o eventuală susţinere a moţiunii de cenzură, Cioloş a declarat că acestuia îi rămâne să discute cu PSD.”Atunci o să negocieze cu PSD. Eu l-am auzit spunând că nu va negocia cu niciun partid care votează moţiune de cenzură împotriva lui. Deci nu ştiu ce îi rămâne.

Cioloş a mai declarat că „se aşteaptă la orice” din partea PSD

De asta spun că e un pic incoerent. Nu mi-e clar care sunt soluţiile şi ce vrea. Noi i-am propus o soluţie. Florin Cîţu să se ocupe de partid, dacă tot e preşedinte de partid – că probabil e de lucru acolo – şi să numească PNL un prim-ministru care să fie capabil să lucreze în coaliţie.

Noi spunem acelaşi lucru de la începutul lui septembrie. Suntem gata să avem o discuţie, dacă avem cu cine”, a spus liderul USR PLUS.

Referitor la moțiuna de cenzură depusă marți, Cioloş a mai declarat că „se aşteaptă la orice” din partea PSD.

Cu toate astea, copreșededintele USRPLUS a precizat că presupune că social-democraţii vor vota în favoarea moţiunii de cenzură pe care au depus-o, subliniind că ar fi „ridicol” să procedeze altfel. 

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM