miercuri, iunie 19Liberalist.ro - Portal Business

Experienţa unui medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
#Propagandă: Experienţa unui medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID

Un nou articol de propagandă vax transmite ideea de rușine celor care aleg să nu se vaccineze. În mintea lor, nu e nimic rușinos în faptul că România trebuie să-și trimită pacienții în stare gravă, bolnavi de Covid, în țările vecine pentru că rata de deces în ATI este de 90% și nu avem cele mai bune tratamente anti-covid așa cum țările vecine au.

Bineinteles că nu se menționează nici faptul că în Ungaria medicamentele ca Favipiravir pentru fazele incipiente ale infecției cu Covid19 sunt disponibile în farmacii și ei au început producția de Remdesivir. Tocmai lipsa acestor medicamente din farmaciile din țară constituind un factor important pentru care foarte multi români tineri ajung în, faze critice, la ATI.

Mi-au plăcut gândurile acestea despre medicul român care se plânge că nu are respect și încredere:

„Eu sunt de părere că, așa cum spunea domnul Pleșu, în final, cu toate românismele noastre, când vine vorba de sănătatea mea nu îl voi întreba pe Dan Bittman nimic, ci mă voi duce la medic. Mi se pare lucrul cel mai firesc de făcut.

Cred că românii trebuie să învețe să depășească bias-urile propriilor experiențe care par să îi condiționeze în modul în care îi creditează pe cei care poartă de grijă unui aspect esențial societății. Suntem datori să gândim cât mai limpede. Domnul să ne ajute!  

Dar sunt de părere și că încrederea pe care sistemul medical o pretinde trebuie răscumpărată. Nu, șpaga, lăcomia, corupția, aroganța și multe altele pe care românul le întâlnește în pitorescul peisaj medical nu sunt virtuții ale unor zei salvatori. Dacă se impune ca standard de încredere țările mai dezvoltate, să nu uităm că tipul acesta de respect a fost și este hrănit de o anume etică a muncii. Și dacă norvegianul, suedezul sau americanul are încredere în medic, e pentru că acesta a câștigat-o.  

Închei prin a sublinia faptul că România este țara cercurilor vicioase. Biblia ne avertizează că ce semănăm, aceea și secerăm, ba mai mult, „cine seamănă vânt, va culege furtună” (Galateni 6:7; Osea 8:7). Suntem în furtună: criză medicală, criză politică, criză de încredere etc. Și suntem în furtună pentru că de prea multă vreme am semănat vânt. Cel mai rău lucru pe care îl putem face în continuare este să continuăm în același mod, dar așteptând rezultate diferite. Să nu ne mai înșelăm!” – Alex Ghiță, pentru Edictum Dei

Dacă aveți nervi și rezistență la propaganda Covid19, citiți experienţa unui medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID: „M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am ştiut ce să răspund”.

„Dr. Fabian Tunde, medic primar de medicină de urgenţă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brânzeu Timişoara este primul medic care a plecat la centrul universitar din Szeged pentru a coordona împreună cu medicii de acolo transferul pacienţilor români cu COVID-19.” Citește mai departe…

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM