Flavius Teodosiu: „Am colaborat cu Chris de Burgh, Joe Cocker și Michael Bolton”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Site de stiri si analize - Liberalist.ro

Unul dintre cei mai celebri instrumentiști români de talie mondială, Flavius Teodosiu, a fost invitatul Ruxandrei Săraru, în emisiunea „Față în față”.

 

Saxofonistul provine dintr-o familie cu înclinații juridice, tatăl instrumentistului fiind unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi ai ţării, Flavius Teodosiu Senior, preşedinte al colegiului de avocaţi ai Municipiului Bucureşti și sora sa, Flavia Teodosiu, supranumită „doamna de fier a avocaturii românești”.

În ciuda acestui fapt, Flavius a ales muzica, la îndrumarea tatălui său, ca fiind o posibilitate de a putea părăsi țara, în timpul regimului comunist.

„Aici a fost viziunea tatălui nostru, pentru că el a simțit, în acei ani, că viața va avea o turnură destul de negativă, dintr-un punct de vedere asociat cu politica.

El a simțit că viața, în România, se va duce spre un drum negru iar singura posibilitate atunci să poți pleca din țară era muzica sau sportul. (…) Tata mi-a spus:`Mingea e frumoasă, sportul e bun, pune mâna pe un instrument, că ăsta te va scoate de aici, din mocirla asta comunistă”, a mărturisit celebrul instrumentist.

După numeroase peripeții și turnee în Orientul Mijlociu și, mai apoi, în Occident, artistul s-a stabilit în Germania în urma unui contract, dar, mai ales, din cauza decesului tatălui său, în 1989.

În Germania, participarea la show-ul televizat RTL Saturday Night i-a deschis noi orizonturi. Astfel, a putut colabora cu muzicieni celebri precum Johnny Logan, Jennifer Rush, Gloria Gaynor, Chris de Burgh, Joe Cocker sau Michael Bolton.

„Am plecat în Germania, cu un contract de 3.800 de mărci pe lună și m-am stabilit ușor-ușor acolo.

La un moment dat am învățat limba germană. Tata a decedat în 1989, lucru care m-a făcut să rămân acolo (în Germania N.R.).

În 1992 am ajuns într-un show TV, RTL Saturday Night, care mi-a deschis absolut tot orizontul și mi-a făcut viitorul.

Acolo am cunoscut foarte multă lume și acolo am început colaborarea cu Johnny Logan în `94, un om extraordinar și un bun prieten al meu, (…) am cunoscut-o pe Jennifer Rush care a spus că vrea să cânte cu mine, am angajat-o eu, printr-o cunoștință, pe Gloria Gaynor (…). Apoi au urmat Chris de Burgh, am fost cu Joe Cocker într-un alt show TV și Michael Bolton.”, a povestit saxofonistul.

Din 2018, muzicianul s-a stabilit în România, după 30 de ani de viață în Germania iar, anul acesta, în luna mai, a lansat, împreună cu Direcția 5, albumul „Sensitive (ambiental love songs)”.

„Energiile noastre pozitive s-au unit în momentul respectiv și au dus la crearea acestui album, după părerea mea, senzațional, cu o putere energetică foarte bună. A ieșit un lucru frumos.”, a afirmat Flavius Teodosiu.

Interviul integral poate fi vizionat accesând link-ul:

The post Flavius Teodosiu: „Am colaborat cu Chris de Burgh, Joe Cocker și Michael Bolton” appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citeste si alte stiri similare:

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate (termenul tehnic ‘Hide’). De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM
Dacă apreciați conținutul acestei publicații liberal-conservatoare, vă încurajăm să vă invitați și prietenii să se alăture. Mulțumim!

Pentru Oferte, CLICK pe reclamele de afiliere!

Urmărește-ne pe Telegram, Iconiță & Linkedin

X