miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Guvernatorul democrat al Californiei ar fi dezvoltat sindromul Guillain-Barré ca efect advers al vaccinului

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Guvernatorul democrat al Californiei ar fi dezvoltat sindromul Guillain-Barré ca efect advers al vaccinului

Guvernatorul democrat al Californiei, Gavin Newsom, este de negăsit după ce a făcut rapelul. Sursele spun că ar fi dezvoltat sindromul Guillain-Barré ca efect advers al vaccinului. Pe 29 octombrie trebuia să fie prezent la Glasgow

Se zvonește că guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, este de negăsit de când a făcut rapelul, deoarece ar fi dezvoltat paralizie Bell sau sindromul Guillain-Barre.

The Covid World confirma zvonul: ‘zvonește că guvernatorul Gavin Newsom ar fi fost afectat de cea mai recentă doza de vaccin, rapelul Moderna, pe care l-a făcut pe 27 octombrie la un eveniment mediatizat. Se zvonește, de asemenea, că Newsom a dezvoltat sindromul Guillian-Barre, care implică frecvent paralizie facială.’

Ce este sindromul Guillain Barré – SGB

Poliradiculonevrita acuta (sindromul Guillain Barré – SGB) este o boala acuta, demielinizanta, caracterizata prin afectarea inflamatorie a întregului sistem nervos periferic (SNP) (2,6,7,11). Epidemiologic, boala apare la orice vârsta, cu o incidenta de 1-2 cazuri la 100000 locuitori (11).


La copil poate surveni între 10 luni si 15 ani cu maximum de frecventa între 3 si 5 ani si afecteaza în mod egal ambele sexe (2,11). Etiopatogenic, afectiunea urmeaza de obicei unei infectii virale (citomegalovirus, Epstein-Barr, varicelozoosterian, herpetic, ECHO, rujeolic etc.).


S-a mai semnalat dupa infectii bacteriene, cu Mycoplasma pneumoniae, Campylobacter jejuni si dupa vaccinari (în special cu vaccin antigripal). Exceptional au aparut îmbolnaviri dupa traumatisme, abuz de medicamente, la cei cu boli autoimune (în 2,5% dintre cazuri), fara sa se excluda posibilitatea ca boala sa fi fost data de un proces viral.


Mecanismul de producere pare sa fie autoimun, declansat probabil prin sensibilizarea limfocitelor periferice la o componenta proteica a mielinei (în urma unei agresiuni cel mai frecvent virala), urmata de distrugerea mielinei prin migrarea limfocitelor sensibilizate la nivelul SNP.


Conform altei ipoteze, agentul patogen poate leza celulele Schwann, cu eliberarea secundara de antigene, care prin mecanism imun conduc la demielinizare segmentara.


Rezultatul este blocarea conducerii influxului nervos care determina simptomatologia clinica (paralizii, areflexie osteotendinoasa etc.)

Anatomopatologic, afectiunea se caracterizeaza prin infiltrate inflamatorii perivasculare si zone de demielinizare segmentara cu aceeasi topografie, care intereseaza SNP (2,10,11). II. PREZENTARE DE CAZ Copilul B.A. se interneaza pe 20.06.2007 prin transfer dintr-un spital de boli infectioase, cu diagnosticul: Insuficienta respiratorie acuta; pneumonie acuta; convalescent varicela.

Din istoric reiese ca la câteva zile de la eruptia de varicela a prezentat: 10 STUDII CLINICE ªI DE LABORATOR DISCUºII ASUPRA UNUI CAZ DE POLIRADICULONEVRITA ACUTA LA COPIL Dr. Luminita Lazar, Dr. Janine Lazar, Dr. Adriana Moisa Clinica II Pediatrie, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Craiova

Un caz de poliradiculonevrita acuta (sindrom Guillain Barré) la o fetita de 5 ani

REZUMAT


Autorii prezinta un caz de poliradiculonevrita acuta (sindrom Guillain Barré) la o fetita de 5 ani, manifestata printr-un tablou patologic instalat acut în evolutia varicelei, care a cuprins: tetrapareza de tip flasc, excursii toracice diminuate, areflexie osteotendinoasa, parestezii, algii generalizate, tulburari de masticatie, deglutitie si fonatie, afectare cardiocirculatorie (tahicardie sinusala, cresterea TA), detresa respiratorie (dispnee, tuse ineficienta însotita de cianoza), tulburari vasomotorii (transpiratii, hipersecretie la nivelul sinusurilor fetei), afectare psihica (apatie, irascibilitate), asociate cu disociatie albumino-citologica la examenul LCR si hiper α2, β si γ-globulinemie.

S-a efectuat tratament simptomatic, recuperator si s-a administrat cortizon. Evolutia si prognosticul pe termen scurt au fost bune.

S-au discutat metodele moderne de tratament (plasmafereza, imunoabsortia si administrarea de imunoglobuline umane polivalente) si necesitatea aprofundarii cercetarii în aplicarea

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM