Maria Grapini: ”PNRR este greșeala noastră, de acasă, că nu ne-am dus cu tema făcută și riscăm să nu luam acești bani”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Site de stiri si analize - Liberalist.ro

Europarlamentarul Maria Grapini și jurnalistul Răzvan Savaliuc și-au exprimat, la A7TV, convingerea că România nu va primi banii de la PNRR, fiecare având argumente diferite cu privire la motivația acestui lucru: fie sunt de vină cei din afară, fie cei din conducerea României pentru că nu își doresc prosperitatea țării.

”Am o bănuială că acest plan este făcut să nu iasă niciodată. Să ne amintim cum a început ”vestea cea bună”.

Președintele Klaus Iohannis ne informa, în toiul ultimelor alegeri, că vom primi 80 de miliarde și gata, în România va curge lapte și miere.

Cele 80 de miliarde s-au făcut vreo 30 și iată acum ne aflăm, pentru a treia oară, la respingerea planului pentru cât de prost este întocmit și nu vedem nimic bun în el. Nu aflăm nimic bun despre ceva care să se construiască concret în România.

Ba ni se spune că nu îndeplinim nici un criteriu ca acest plan să fie aprobat. Și părerea mea este că totul este un joc ca în final România să nu primească nimic. Pentru că nu cred că cineva își dorește ca România să prospere.”, a spus Savaliuc.

În replică, europarlamentarul PSD Maria Grapini a declarat, direct de la Bruxelles:

”PNRR este greșeala noastră, de acasă, că nu ne-am dus cu tema făcută și riscăm să nu luam acești bani.

În plan nu am văzut programe concrete, de exemplu pentru că România este pe primul loc la copii în sărăcie, investiții în rural, să fi spus: astea sunt investițiile. 0.04% din buget a pus domnul Ghinea pentru IMM-uri; suntem țara care a pus bugete pentru IMM-uri, cel mai puțin, adică aproape nimic.

Dacă refăcea, pentru a treia oara măcar, (planul PNRR) și punea pe direcțiile astea: coeziune socială, creștere economică, investiții sustenabile, investiții în zonele mai sărace, atunci își făcea tema”

Pusă în fața declarației unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene (declarație oferită pentru G4media.ro) în care se anunța că planul PNRR nu a fost respins și că acest schimb de opinii este perfect normal pentru procesul de evaluare (conform Regulamentul RRF, articolul 19, alineatul 1), Maria Grapini a cerut comunicatul în original lăsând să se înțeleagă că nu crede, până nu vede.

 

 

The post Maria Grapini: ”PNRR este greșeala noastră, de acasă, că nu ne-am dus cu tema făcută și riscăm să nu luam acești bani” appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citeste si alte stiri similare:

Avocatul Gheorghe Piperea acuză Ministerul Sănătății de reîncadrarea unor decese vechi pentru perpetuarea stării de alertă
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Liberalist.ro - despre piețe libere! Adaugă site-ul pe mobil în 2 pași!

Click ofertele DR.MAX | ELEFANT | VIVA CREDIT | LENSA | FERRATUM BANK