sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

Judecător: „Prin prostituție, victima încerca să-și arate iubirea față de inculpat”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Motivarea unui judecător într-un dosar de trafic de minore: „Prin prostituție, victima încerca să-și arate iubirea față de inculpat”

Tribunalul Brăila a decis că cinci inculpaţi pe care DIICOT îi acuza de trafic de minori şi de constituire a unui grup infracțional organizat trebuie judecaţi doar pentru proxenetism. Victimele aveau între 15 şi 17 ani atunci când au fost racolate prin metoda „loverboy”. „Practicau benevol prostituţia”, iar traficanţii le băteau pentru că „erau geloşi și posesivi”, explică judecătorul.

În iunie 2019, DIICOT anunţa destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. Patru bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi şi acuzaţi că au acționat în mod coordonat, traficând mai multe tinere ce proveneau din familii dezorganizate, pentru bani. Trei dintre victime erau minore.

N-a fost grupul infracţional organizat, ci doar o „colaborare”

Procurorii acuză că grupul infracţional organizat a fost constituit, în februarie 2019, de Dragoş Zamfir, un medic stomatolog, de Ionel Pitulice şi de Ionela Pitulice, sora lui. Două luni mai târziu, lor li s-au alăturat Mario Mocănaşu şi Valeriu Iconaru.

Prin metoda „loverboy”, fiecare dintre inculpaţi îşi racola victimele, pe care apoi le exploatau laolaltă. Acestia făceau schimb de informaţii, închiriau în comun apartamentele unde erau cazate tinerele exploatate şi le asigurau acestora transportul la adresele clienților, cu aceleaşi maşini.

Conform procurorului, Ionela Pitulice practica prostituţia şi era cea care asigura coordonarea și supravegherea victimelor.

În septembrie anul acesta, judecătorul Cojocariu a decis achitarea tuturor inculpaților pentru infracțiunea de constituire sau aderare la un grup infracțional organizat.


Din motivarea judecătorului, reiese ca erau doar ‘femei independente si pline de bani’

„Structura infracțională în prezenta cauză nu a avut un caracter organizat, ci doar unul conjunctural, ocazional şi nu a existat un scop comun al așa-zisei grupări”

„Este evident și de netăgăduit că inculpații, în cadrul activității infracționale, au interacționat între ei, iar inculpatul Pitulice Ionel este cel care a avut un evident ascendent moral asupra celorlalți, dar această interacțiune s-a limitat la «colaborări» între inculpați, în scopul obținerii de profit, ca urmare a exploatării sexuale ale martorelor care s-au prostituat benevol în folosul acestora.

Fiecare inculpat își urmărea propriul interes, iar veniturile erau obținute în mod independent de fiecare”, se mai precizează în Senţinţa Penală 87/2021 a Tribunalului Brăila.

Citeste mai mult

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM