Necesitatea și limitele răspunderii magistraților

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Necesitatea și limitele răspunderii magistraților

Cristian Diaconescu, avocat în Baroul București, fost ministru al Justiției și fost ministru de Externe, prezent în emisiunea „Prin tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru, a dezbătut alături de Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției și vicepreședinte al Senatului României și Mihaela Alexandru, avocat în Baroul Brașov, Doctor în Drept, fost procuror, judecător, inspector judiciar și consilier în cadrul Administrației Prezidențiale – Departamentul Legislativ, tema „Necesitatea și limitele răspunderii magistraților”.

„Reformat din interior, cu respectarea evaluărilor pe care sistemul însuși și le face, dar pe care le face cu seriozitate, cu bună credință, ținând seama de faptul că vocile sunt foarte multe care cer responsabilități, uneori chiar absurde, în legătură cu sistemul judiciar.

Să nu uităm un lucru, căile de atac sunt criterii orientative, de multe ori, în ceea ce privește funcționarea și răspunderea sistemului judiciar, și că, nu numai hoția, dar și prostia trebuie să se plătească.

Dar, pe de altă parte, nu trebuie uitat un lucru, există valoare în sine în ceea ce privește Justiția. Și fără respectul aproape sacrosanct al valorii Justiției, practic, nu poate să existe lege, deci nu poate exista democrație.”, a declarat Cristian Diaconescu.

The post Necesitatea și limitele răspunderii magistraților appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.


Extras din articolul disponibil la link-ul: https://www.a7tv.ro/necesitatea-si-limitele-raspunderii-magistratilor/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=necesitatea-si-limitele-raspunderii-magistratilor
Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!

Urmărește-ne pe Telegram și Linkedin ℗ Site-ul conține reclame de afiliere cu oferte & reduceri pentru cititori