luni, decembrie 9Liberalist.ro - Portal Business

Numărul oamenilor cu demență este în creștere, în ciuda planurilor de prevenție ale OMS

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu demență, o afecțiune neurologică care le răpește memoria și care produce pagube de peste 1,3 trilioane de dolari pe an, a transmis Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citata de Reuters.

Peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu demență

Starea progresivă poate fi cauzată de un accident vascular cerebral, leziuni cerebrale sau boala Alzheimer. Odată cu îmbătrânirea populației, se estimează că numărul bolnavilor care suferă de demență va ajunge la pragul de 78 de milioane până în 2030.

De asemenea, OMS a precizat că numărul persoanelor cu demență poate atinge pragul de 139 de milioane până în 2050.

Doar o țară din patru are o politică națională în vigoare prin care sprijină pacienții cu demență și familiile acestora, a mai transmis OMS, îndemnând în același timp guvernele să facă față mult mai bine provocărilor ce țin de sănătatea publică.

„Demența le răpește milioanelor de oameni amintirile, independența și demnitatea, dar ne răpește și nouă, celor care nu suntem afectați direct de această boală, oamenii pe care îi cunoaștem și îi iubim”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Diagnosticarea timpurie și furnizarea de asistență medicală

Miniștrii Sănătății au convenit în 2015 asupra unui plan global de acțiune, care să includă diagnosticarea timpurie și furnizarea de asistență medicală în privința persoanelor care suferă de demență. Cu toate acestea, multe dintre țări nu reușesc să-și îndeplinească obiectivele fixate pentru anul 2025, se afirmă în raportul OMS.

Dr. Oana Cuzino explică prin ce trec pacienții și aparținători persoanelor cu dizabilități în țara în care demența încă este un subiect și un diagnostic tabu:

„Pacienții bolnavi de demență ar trebui îngrijiți astfel încât efectele demenței să fie resimțite cât mai puțin și calitatea vieții să fie îmbunătățită.

În primele stadii ale bolii, persoanele din jur trebuie să ofere sprijin bolnavului, să nu aibă reacții furioase atunci când pacientul care suferă de demență uită ceva și să fie în permanență în jurul acestuia.

Pe măsură ce boala avansează, însă, siguranța pacientului devine prioritară întrucât acesta devine capabil să își facă rău singur.

Controalele de rutină, la medicul specialist, trebuie făcute o dată la 3-6 luni, în funcție de fiecare caz în parte”

The post Numărul oamenilor cu demență este în creștere, în ciuda planurilor de prevenție ale OMS appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citeste si alte stiri similare:

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate (termenul tehnic ‘Hide’). De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM
Dacă apreciați conținutul acestei publicații liberal-conservatoare, vă încurajăm să vă invitați și prietenii să se alăture. Mulțumim!