sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

OMS: Pandemia a creat un “munte” de deşeuri medicale, care pot fi periculoase pentru sănătate și mediu

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
OMS: Pandemia a creat un “munte” de deşeuri medicale, care pot fi periculoase pentru sănătate și mediu

OMS: Pandemia a creat un “munte” de deşeuri medicale, care pot fi periculoase pentru sănătate și mediu,informează Digi24.

Intr-un raport emis de Organizatia Mondiala a Sanatatii se stipuleaza faptul că “muntele” de deşeuri medicale rezultat în urma pandemiei de coronavirus prezintă riscuri pentru sănătate şi pentru mediu.

Reprezentanții OMS au solicitat măsuri pentru a reduce în special utilizarea mănuşilor.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a analizat într-un nou raport cele aproape 87.000 de tone de echipamente de protecţie individuală care au fost expediate între martie 2020 şi noiembrie 2021 în întreaga lume de către Naţiunile Unite, pentru a ajuta ţările, în special pe cele mai defavorizate, să facă faţă pandemiei, relatează agențiile AFP și DPA.

 

Aceste deşeuri medicale suplimentare rezultate în urma răspunsului la pandemie au pus la grea încercare sistemele de gestionare a deşeurilor din întreaga lume şi ameninţă “sănătatea oamenilor şi pe cea a mediului”, subliniază cu îngrijorare OMS.

Mănuşile constituie cea mai mare parte a deşeurilor provenite din echipamentele de protecţie individuală achiziţionate prin intermediul ONU.

OMS consideră că aceste mănuşi sunt folosite într-un număr mult prea mare: deşi agenţia ONU nu le recomandă pentru administrarea de vaccinuri, “se pare că este o practică obişnuită”, se arată în raport.

The post OMS: Pandemia a creat un “munte” de deşeuri medicale, care pot fi periculoase pentru sănătate și mediu appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

SERVICII

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

X

Oferta Zilei