sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

360 de milioane de creștini au fost persecutați, în 2021, pentru credința în Hristos

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
360 de milioane de creștini au fost persecutați, în 2021, pentru credința în Hristos

Open Doors – 360 de milioane de creștini au fost persecutați, în 2021, pentru credința în Hristos

La nivel mondial, tendințele de persecuție și oprimare a creștinismului au crescut în anul 2021, arată statisticile publicate de Organizația Open Doors. Conform acestora, aproximativ 360 de milioane de creștini suferă un grad mare de persecuție și discriminare în întreaga lume.

În perspectiva acestor numere, unul din șapte creștini, la nivel mondial, este victima persecuției și discriminării pentru credința în Hristos. Mai specific, unul din șase creștini în Africa, doi din cinci în Asia și unul din doisprezece în America Latină.

50 de țări în care este cel mai greu să-L urmărești pe Isus în 2023

Cel mai recent raport despre persecuția creștină găsește în Nigeria și Africa Subsahariană epicentrul violenței jihadiste, în timp ce China conduce eforturile de redefinire a drepturilor religioase, arata un articol Christianitytoday.com

Peste 5.600 de creștini au fost uciși pentru credința lor anul trecut. Peste 2.100 de biserici au fost atacate sau închise.

Peste 124.000 de creștini au fost îndepărtați cu forța din casele lor din cauza credinței lor, iar aproape 15.000 au devenit refugiați.

Africa Subsahariană – epicentrul creștinismului global – este acum și epicentrul violenței împotriva creștinilor, deoarece extremismul islamist s-a răspândit cu mult dincolo de Nigeria.

Iar Coreea de Nord a revenit pe locul 1, conform World Watch List (WWL) din 2023, cea mai recentă contabilitate anuală de la Open Doors a primelor 50 de țări în care este cel mai periculos și mai dificil să fii creștin.

La fel ca anul trecut, 360 de milioane de creștini trăiesc în națiuni cu niveluri ridicate de persecuție sau discriminare. Adică 1 din 7 creștini din întreaga lume, inclusiv 1 din 5 credincioși din Africa, 2 din 5 din Asia și 1 din 15 din America Latină.

SERVICII

X

Oferta Zilei