VICTORIE: Curtea de Apel Cluj a anulat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Curtea de Apel Cluj a anulat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, potrivit sentinței 180/17.06.2021 din dosarul 310/33/2021, în care avocatul Adrian Samuilă Rusu a dat în judecată Guvernul României. Decizia C.A. Cluj poate fi contestată doar prin recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Până atunci, o dată cu starea de alertă se anulează toate măsurile adiționale, inclusiv purtarea măștilor, distanțarea, termometrizarea ș.a.

Exista totuși un termen de recurs de 48 de ore de la pronunțare cu privire la soluția de respingere a cererii de sesizare și în termen de 15 zile de la comunicare pentru restul dispozițiilor sentinței, recursurile urmând a se depune la Curtea de Apel Cluj sub sancțiunea nulității. 

Avocatul Adrian Rusu este cunoscut pentru poziția publică pe care a luat-o împotriva restricțiilor totalitare. Într-o scrisoare deschisă către colegii lui din Baroul Cluj, el i-a îndemnat să se disocieze de „dictatura mascată” dar apelul lui la rațiune și responsabilitate nu au ‘mișcat’ colegii de profesie. Rusu este printre puținii avocați din România care au înțeles vremurile și au luptat contra noului regim:

„Subsemnatul, Rusu Adrian-Samuilă, vă solicit respectuos să luați poziție publică în concordanță cu doleanțele oamenilor care-și manifestă dorința de normalitate.

De mai multe luni de zile am promovat această idee, și anume că nu suntem preșcolari, ci suntem oameni maturi, care putem să luăm deciziile cele mai bune pentru noi. Nu trebuie să vină un străin să ne spună cum să ne purtăm, când ieșim din casă, cu cine ne vedem șamd.

Bunul-simț a fost depășit de mult cu toate aceste așa-zise măsuri pe care eu nu le recunosc și nu le respect, deoarece îndepărtează omul de starea lui naturală. Nu este natural ca un om sănătos să poarte mască, să stea izolat sau să se distanțeze de semenii lui. Despre asta e vorba. S-au luat la grămadă, ca de obicei, toate persoanele, pentru că, nu-i așa, e mai ușor … decât să se ia măsuri țintite și cu titlu de RECOMANDARE, nu obligatorii? (…)

Am fost ridiculizat când am postat pe grupul de facebook cu multe luni în urmă apelul meu către colegi de a nu mai face parte din acesată farsă. Mi s-a pus pumnul în gură și la propriu și la figurat. Am fost agresat verbal și chiar fizic de doi oameni care mi-au reproșat că de ce nu port mască. Unul dintre ei mi-a smucit umărul în 13.12.2020 și, de atunci, încă resimt dureri. Am luat două avertismente și o amendă de la organele de forță care, culmea, ar trebui să apere oamenii împotriva abuzurilor.

Chiar nu e destul? Chiar nu credeți că e cazul să luați atitudine?”, concludea avocatul scrisoare citată pe 30 martie 2021 de CluJust.ro.

DECIZIA INSTANȚEI

17.06.2021
Ora estimata: 12:00
Complet: 2D
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A.S. în contradictoriu cu pârâtul G. R. şi pe cale de consecinţă, anulează Hotărârea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului de a nu mai adopta Hotărâri de Guvern cu acelaşi conţinut. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie voluntară în interesul pârâtului formulată de intervenientul accesoriu M.A.I. Respinge ca devenită inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii nr. 55/2020. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare cu privire la soluţia de respingere a cererii de sesizare şi în termen de 15 zile de la comunicare pentru restul dispoziţiilor sentinţei, recursurile urmând a se depune la Curtea de Apel Cluj sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi 17.06.2021.
Document: Hotarâre 180/2021 17.06.2021

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește următorul articol! Click și Skip

----

Click ofertele DR.MAX | ELEFANT | VIVA CREDIT | LENSA | FERRATUM BANK