sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

Președinta Comitetului Nobel: ”Lumea trebuie să fie vigilentă în fața amenințărilor la adresa presei libere”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Președinta Comitetului Nobel: ”Lumea trebuie să fie vigilentă în fața amenințărilor la adresa presei libere”

Președinta Comitetului Nobel: ”Lumea trebuie să fie vigilentă în fața amenințărilor la adresa presei libere”

Faptul că anul acesta Premiul Nobel pentru Pace a fost primit de doi jurnalişti este o încercare de a atrage atenţia lumii asupra necesităţii de a apăra o presă liberă şi independentă, afirmă preşedinta Comitetului Nobel, Berit Reiss-Andersen, într-un interviu acordat agenţiei de presă nipone Kyodo difuzat marţi, informează Agrepres.

„Într-o democraţie este absolut fundamental ca toţi cetăţenii să aibă acces la informaţie. Ştim cu toţii, toate dovezile arată acest lucru, că apărarea cea mai bună în faţa războaielor, a conflictelor armate şi agresorilor din societate este practic democraţia.

Aşadar, avem o verigă esenţială (…). Cu acest premiu am vrut să arătăm că libertatea de exprimare nu este un exerciţiu cotidian pe care să-l considerăm de la sine înţeles, ci este de importanţă vitală pentru buna funcţionare a societăţilor”, a subliniat ea.

”Am văzut campanii de fake news, de exemplu în Brazilia, despre situaţia medicală legată de COVID-19, soluţii farmaceutice. Este de importanţă vitală pentru vieţile oamenilor”, a spus Berit Reiss-Andersen.

„Dacă nimeni nu ia poziţie şi nu dă informaţii, permiţi opresorului să câştige. Tăcerea este susţinătorul regimurilor totalitare”, a adăugat preşedinta Comitetului Nobel.

„De ce spun unii politicieni că nu le plac ziariştii? Pentru că o presă liberă, independentă transmite un mesaj independent, independent de versiunea faptelor pe care vor să o prezinte cei aflaţi la putere”, a conchis aceasta.

The post Președinta Comitetului Nobel: ”Lumea trebuie să fie vigilentă în fața amenințărilor la adresa presei libere” appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM