joi, ianuarie 20Liberalist.ro - portalul piețelor libere

PROTEST inedit în fața Guvernului: Ziua Culturii Invizibile – Oamenii de cultură sunt revoltați de lipsurile acestui sector

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Site de stiri si analize - Liberalist.ro

PROTEST inedit în fața Guvernului: Ziua Culturii Invizibile – Oamenii de cultură sunt revoltați de lipsurile acestui sector

Este un demers al Asociației Lucrătorilor în Industria Spectacolelor din România, A.L.I.S., la care s-au alăturat și Asociația MUZE (Asociația pentru Teatru, Film, Muzică și Dans) și PaCTE (Patronatul Companiilor de Tehnică în Evenimente) sustinut de AST – Alianta Serviciilor de Ticketing.

Ziua Culturii Invizibile a fost concepută în contextul Zilei Culturii Naționale, un moment care reflectă și celebrează starea actuală a sectorului cultural și realizările din acest domeniu. Este, prin urmare, un moment potrivit pentru a arăta, după doi ani de restricții și limitări, starea reală a acestui sector, format din mii de profesioniști aflați în afara structurilor de stat, care susțin o industrie generatoare de milioane de euro și pentru alte sectoare de activitate (HoReCa, turism, transporturi) – un sector, însă, invizibil pentru autoritățile publice. 

Evenimentul își propune, astfel,să facă vizibile publicului larg o serie de probleme structurale cu care industria de spectacole se confruntă în acest moment și s-a confruntat în ultimii doiani:

Lipsa unui sprijin constant pentru artiștii și lucrătorii din acest domeniu pe perioada pandemiei și sistarea sprijinului minimal lunar oferit pe motiv că sectorul își poate derula fără probleme activitatea;

Lipsa unor măsuri de reluare a activității predictibile și coerente, care să ofere o perspectivă pe termen scurt și mediu pentru oamenii din acest sector;Lipsa unor măsuri compensatorii pentru toate pierderile financiare suferite de oamenii din acest domeniu – persoane fizice și juridice, compensări care s-au acordat deja de mult timp în majoritatea țărilor europene la care ne uităm cu admirație;Lipsa de înțelegere a modului de funcționare a acestui sector, a specificului activității sale, a abilităților și competențelor oamenilor din domeniu (care nu pot fi transferate automat în alt domeniu) și lipsa de respect pentru munca susținută a profesioniștilor din acest sector.

La evenimentul care va avea loc în Piața Victoriei în data de 15 ianuarie 2022, participă reprezentanți ai principalelor asociații profesionale din sectorul cultural și de evenimente, dar și lucrători și artiști independenți – ca ultimă soluție la lipsa unor măsuri coerente pentru sprijinul acest sector în ultimii doi ani și ca modalitate de a atrage atenția publicului larg asupra situației unui întreg sector profesional care riscă să dispară în lipsa unui sprijin real din partea autorităților.

Ziua Culturii Invizibile reprezintă debutul unei campanii mai ample de conștientizare care va continua și în perioada care urmează în mai multe orașe din țară, până la obținerea unor măsuri reale și concrete de salvare a acestui domeniu aflat în pragul colapsului.

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Click și Skip pentru următorul articol

----

Dr.Max | Elefant | Lensa | Credite - Oferta zilei!