România, prima țară din Europa care a început vaccinarea la copii

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Site de stiri si analize - Liberalist.ro

România este prima țară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea la copii. În lume au mai început această vaccinare doar SUA și Israel. Medicul Monica Pop și medicul infecționist Mădălina Merișescu, prezente în emisiunea Conectat by Ani Crețu, au dezbătut corectitudinea acestei decizii.

Dr. Monica Pop: ”Mie mi se pare anormal ca un copil să fie vaccinat, înainte să fie consultat de medicul pediatru. În momentul în care copilul acela merge la vaccin, trebuie să aibă o fișă cu starea prezentă a copilului. Pentru că nu e voie să se facă, spre exemplu, niciun fel de vaccin într-o stare acută”

”Pentru asta avem medici în centrele de vaccinare, să evalueze pacienții să să constate dacă un pacient este eligibil în momentul acela sau nu.

Conform CBC, contraindicațiile clare ale vaccinării, sunt alergia la polietilenglicol și reacțiile anafilactice în antecedente.

Momentan, noi recomandăm pacienților care au alergie la ou, care au astm, care au alergie alimentară, dar care nu au făcut reacție anafilactică, vaccinarea.

Situația însă este destul de complicată din acest punct de vedere, pentru că, deși avem Legea nr 4/2021 privind protecția drepturilor persoanelor diagnosticate sau suspecte de a fi diagnosticate cu boli sau afecțiuni alergice, situația concretă a alergicilor este în așteptare.

Ministerul Sănătății nu a adoptat nicio normă prin care să stabilească ce tip de analize pot fi decontate de medicii specialiști pentru pacienții lor de la CNAS”, a adăugat Mădălina Merișescu.

The post România, prima țară din Europa care a început vaccinarea la copii appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.


Extras din articolul disponibil la link-ul: https://www.a7tv.ro/romania-prima-tara-din-europa-care-a-inceput-vaccinarea-la-copii/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=romania-prima-tara-din-europa-care-a-inceput-vaccinarea-la-copii
Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!

Pentru Oferte, CLICK pe reclamele de afiliere!

Urmărește-ne pe Telegram, Iconiță & Linkedin

X