Șoc în lumea politică! Premierul, acuzat de implicare în asasinarea președintelui – Anchetă amplă în Haiti

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Site de stiri si analize - Liberalist.ro

Potrivit presei internaționale, procurorul Bed-Ford Claude a vorbit despre mai multe conversații avute de premier cu unul dintre principalii suspecţi, înaintea asasinatului. Suspectul respectiv este Joseph Felix Badio, care, potrivit anchetatorilor, s-a aflat în apropierea reşedinţei prezidenţiale în noaptea asasinatului.

”Există suficiente elemente compromiţătoare care formează convingerea asupra oportunităţii cercetării domnului Henry şi solicitării inculpării sale. Există suspiciuni grave de implicare în asasinarea preşedintelui ţării”, a scris procurorul într-o scrisoare adresată Tribunalului de primă instanţă din Port-au-Prince. În acest context, acesta a solicitat emiterea unui ordin care să îi interzică premierului să părăsească țara și l-a citat la audieri. 

În replică, Ariel Henry a respins acuzațiile, reclamând ”manevre de diversiune pentru a genera confuzie şi a împiedica justiţia să îşi facă treaba.” Premierul a dat asigurări că adevărații vinovați vor fi prinși și pedepsiți. 

Preşedintele statului Haiti a fost asasinat pe 7 iulie de bărbaţi înarmaţi care au luat cu asalt reşedinţa sa oficială din cartierul Pelerin, în Puerto Principe. În atac a fost rănită și prima doamnă, Martine Moise. În schimb, niciun membru al dispozitivului de securitate nu a fost rănit. Înainte cu câteva zile, președintele îl desemnase premier pe Ariel Henry.

Citește și: ”Incidente VIOLENTE la funeraliile preşedintelui haitian, Jovenel Moise: S-au tras focuri de ARMĂ – Cine era ȚINTA”

Până în prezent, în acest caz au fost arestate 44 de persoane, printre care 18 cetăţeni columbieni şi doi americani de origine haitiană.

 

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Liberalist.ro - despre piețe libere! Adaugă site-ul pe mobil în 2 pași!

Click ofertele DR.MAX | ELEFANT | VIVA CREDIT | LENSA | FERRATUM BANK