vineri, martie 29Liberalist.ro - Portal Business

Comisia Europeană cataloghează sărăcia României

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Comisia Europeană cataloghează sărăcia României

Dacă dorim să știm exact cât de săraci suntem la nivel național, e destul să ne uităm pe graficele Comisiei Europene care face o treabă foarte bună catalogând și exprimând grafic sărăcia națională.

Dacă dorim să știm cât de săraci suntem la nivel personal, este destul să ne uităm lângă noi și, statistic, vom da de cineva care se zbate la limita pragului sărăciei în România educată și normală, după cum o numește domnul menționat pe site-ul presidency.ro. (numele site-ului este în engleză pentru că instituția Președintele României este de ceva vreme pentru extern nu pentru conaționali)

Liberalist.ro clarifică ce face românul cu banii în loc să meargă la teatru!

Nu ne interesează să auzim de PIB și de PIB per capita pentru că acești indicatori sunt buni doar dacă ești la guvernare și vrei să te lauzi la săracii din popor cu realizările tale. Dragii de ei, se vor uita probabil la vecin și vor zice resemnați „O fi așa, probabil vecinul este mai prosper de când a crescut guvernul pibu ăsta!”

Pragul riscului de sărăcie este stabilit la 60 % din mediana veniturilor disponibile pe adult-echivalent la nivel național. În scopul comparațiilor între țări, acesta este adesea exprimat în standarde ale puterii de cumpărare (SPC), astfel încât să se țină seama de diferențele de la o țară la alta în ceea ce privește costurile vieții.

„Valorile veniturilor pentru acest prag au variat semnificativ în 2018 între statele membre ale UE, de la SPC 3 767 în România, la SPC 13 923 în Austria, valoarea pragului din Luxemburg (SPC 19 295) depășind în mod clar limita superioară a acestui interval. De asemenea, pragul sărăciei a fost relativ scăzut în Serbia (SPC 3 136), în Macedonia de Nord (SPC 3 298), în Muntenegru (SPC 3 906; date din 2017) și în Turcia (SPC 3 916; date din 2017) și relativ ridicat în Norvegia (SPC 15 780) și Elveția (SPC 16 240).” – CE

Chiar, cât de Săracă este România?

În graficul Chiar, cât de Săracă este România, de la Comisia Europeană, am încercat un artificiu grafic care să adauge valoare prin asociere. Poftim mai jos veți observa cine e fruntea și fețele „premiante”!

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Grafic

„În rândul statelor membre ale UE, cel mai mare decalaj dintre mediana veniturilor persoanelor expuse riscului de sărăcie și pragul de sărăcie s-a înregistrat în România (35,2 %).

Un procent relativ ridicat de persoane angajate expuse riscului sărăciei a fost înregistrat în România (15,3 %) și, într-o măsură mai mică, în Luxemburg (13,5 %) și Spania (12,9 %), în timp ce Italia și Grecia au raportat, de asemenea, că mai mult de 1 persoană din 10 din rândul persoanelor angajate din statele membre respective a fost expusă riscului de sărăcie în 2018.”

Data viitoare când un analist/jurnalist sau un influencer își permite să acuze populația că își cumpără mașini rable din Germania sau că nu investește în cărți, educație sau teatru să le spuneți în față că ce sunt!

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Asigurarea auto – Câteva informații și unde poți cumpăra asigurarea auto

Cele mai bune credite rapide în 2022
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *