joi, iulie 25Liberalist.ro - Portal Business

Testare la Scoală: Avem deja 73 de cazuri confirmate prin PCR

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Testare la Scoală: Avem deja 73 de cazuri confirmate prin PCR

Sorin Cîmpeanu: Avem deja 73 de cazuri confirmate prin PCR

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în ultima săptămână s-au înregistrat 73 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 confirmate prin teste PCR, ceea ce este aproape la fel de mult ca în primele două săptămâni în care s-au folosit testele de salivă în școli, informează Digi24.

Doar 111 au fost confirmate pozitiv

„Dacă în primele două săptămâni am utilizat 13 milioane de teste, din care doar 111 au fost confirmate pozitiv, rata este extrem, extrem de mică. Dar la testele pe care le-am făcut la începutul acestei săptămâni, deja din 1,5 milioane de teste, pentru că atâtea au fost folosite, avem deja 73 de cazuri confirmate inclusiv prin teste PCR.

Deci, aproape la fel de multe, dintr-un milion și jumătate, cât am avut din 13 milioane acum două săptămâni. Asta înseamnă că responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată. Nu atât cât trebuie, dar este mai bine din perspectiva numărul de teste care sunt confirmate PCR”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Responsabilitatea părinților pentru a verifica starea de sănătate a copiilor

Ministrul adauga ca se bazează pe „ responsabilitatea părinților pentru a verifica starea de sănătate a copiilor, pentru a nu-i trimite la școală dacă prezintă simptome, e vorba de responsabilitate și în ceea ce privește testarea”.

De asemenea, a mai anuntat ca personalul din învățământ este vaccinat in proportie de 70 la sută, dar sunt și școli unde rata de vaccinare în rândul profesorilor este de numai 10 la sută. Ministrul a anunţat că va avea mai multe discuţii cu inspectorii şcolari, luni, de la ora 11:00, urmând să fie făcute verificări.

Vor fi luat măsuri împotriva conducerii școlilor cu puţini profesori vaccinaţi, însă în limitele legale”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că există și peste 2.000 de şcoli care au personal sută la sută vaccinat.

Ministrul și-a cerut scuze pentru această situație „în numele instituțiilor statului care n-au fost capabile să finalizeze licitația” și le-a recomandat părinților care au posibilitatea să-și testeze copiii acasă, pe banii lor.

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM