Verific asigurarea auto RCA

In doar cateva secunde poti afla daca asigurarea auto RCA este valida prin Acest serviciu oficial! Verifici RCA doar cu seria VIN si număr de inmatriculare

sau alege unul dintre serviciile de mai jos!

Verificare valabilitate poliță RCA

Aici poți verifica dacă polița ta de asigurare auto mai este valabilă în baza de date oficiala AIDA. In formularul de interogare va trebui sa introduceti urmatoarele date: 

Numar de inmatriculare (ex:B00ABC)
Serie de caroserie (serie VIN)

Baza de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei. Prin intermediul acestei pagini web puteti verifica valabilitatea unei polite RCA si clasa bonus/malus cu care a fost incheiata o polita. Informatiile afisate pe aceasta pagina corespund datelor introduse de asiguratori in baza de date. Pentru orice neconcordanta intre informatiile afisate si cele existente in documentele dvs. va rugam sa va adresati asiguratorului in cauza.

Important

Poliţa de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto RCA este obligatorie atât timp cât maşina nu a fost radiată din circulaţie, chiar dacă autoturismul este nefuncţional, a decis Curtea de Justiţie a UE (CJUE). Decizia vine după ce în 2018 CJUE a stabilit că persoanele care deţin maşini înmatriculate funcţionale sunt obligaţi să încheie o asigurare RCA chiar dacă nu mai vor să le conducă şi le ţin parcate în curte sau în garaj.

Daca nu ai o asigurare RCA valabila sau iti expira in curand, un portal online te poate ajuta in cateva secunde, fara sa astepti dupa broker! Stim ca este dificil sa te interesezi la diverse societati de asigurari ce pret are asigurarea RCA in functie de datele tale si ale masinii, asa ca iti punem la dispozitie un formular de calcul online, cu ajutorul caruia vei afla simplu si rapid cat te-ar costa asigurarea RCA la cele mai serioase companii de asigurari din Romania si poti alege cel mai ieftin RCA. Mai mult, poti incheia asigurarea RCA online, din confortul casei tale, iar noi ti-o livram pe email instant, complet legal.

Preturile asigurarii RCA sunt stabilite de compania de asigurare si sunt unice indiferent de unde se achizitioneaza, broker RCA sau portal. Un portal de calcul RCA cu ofertare este inregistrat in prealabil si autorizat ca intermediar sau asistent de intermediar la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a statului român.

Pentru asigurarile vandute, compania de asigurare plateste un comision de intermediere catre broker. Acest comision este aplicat indiferent dacă se cumpără direct de la Asigurator. Comisionul se calculeaza ca fiind un procent din prima de asigurare.

Daca detii un autovehicul si nu inchei asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentii valabila in mod continuu, savarsesti o contraventie sanctionabila cu: amenda de la 1000 RON la 2000 RON, retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare/inregistrare, pana la prezentarea documentului privind incheierea asigurarii RCA. (Legea nr.136/1995, cu modificarile si completarile ulterioare; Ordonanta de Urgenta nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare). Este mai simplu sa previi decat sa repari, asa ca incheie acum asigurarea RCA online, ieftin, din confortul casei tale si scapa de griji.

Începând cu data de 10.09.2020, soferii pot face dovada incheierii asigurarii RCA si prin prezentarea unui document electronic cu polita emisa, in cazul unui control al Politiei.

Se elimină astfel obligativitatea prezentarii politei in format tiparit – documentul electronic avand aceeasi valoare legala, și nu mai este obligativitatea printării pe hartie verde.

Potrivit ordinului CSA nr.21/2009, incepand cu 01.01.2010 tarifele de prima aferente asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul persoana fizica. De aceea pentru calcularea corecta a pretului RCA-ului sunt necesare CNP-ul si seria de sasiu a autovehiculului.

Aceste date vor fi folosite doar pentru interogarea bazei CEDAM in vederea stabilirii ratei daunelor. Completarea eronata a lor duce la imposibilitatea calcularii tarifului.

 

Caută pe google.ro


 

Alte Servicii Utile

Poti cumpara Rovigneta simplu in doar 3 pasi pe Roviniete.ro

Poti cumpara vigneta pentru Ungaria la cel mai ieftin pret pe Roviniete.ro